Friday, May 9, 2008

Yorum:Kerametler ...hakkında

Sevgili Hadesperado,hoşgeldin.Pişman olmak mı:)Bizler farklı düşünceleri saygıyla tartışabilen forumarkadaşlarıyız.Bunu başaracak seviyede olmayan ortamların sonucunda, bu bloğumuz kuruldu.Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış misali...
Tez yazılarından sonra yazdığın ilk yazıyla burada olman da ayrı güzellik.
h.üzmez,m.karaduman,ahlak çöküntüsüyle ilgili düşüncelerin doğru olmasaydı da eleştirseydim seni şimdi.

Özellikle ''Bence evlenme-boşanma kavramlarının içinin boşaltılıp basite indirgenmesi bu konuyla ilgili birçok sorunun kaynağı..''cümlen üzerine kısaca yazarsam:Bu konu üzerine özellikle medyada görevlendirilmiş kişiler olduğunu düşünürsek 15 yılda evlilik,aldatma,evlilik dışı çocuk konularında toplumun bakış açısı değiştirildi.H.Avşar başta olmak üzere görevlerini yerine getirdiler ve aile kavramını basitleştirdiler.

Kerametler için ise diyebilirim ki:bizim savaşta dişi kırılan,üzüldüğü için 1 ay inzivaya çekilip aile hayatı yaşamayan...insan olan bir peygamberimiz vardı.Bunun üstüne kim bende insan üstü güç keramet vardır din adına diyorsa yalancıdır.Hele de sapıklıklarını dini alet edip şeyhlik,evliyalık taslayanların vay haline diyorum.
Allah'ın yakın dostları (evliyalar,şeyhler)kavramlarına da daima şüpheyle yaklaşırım.Zira tüm insanlar eşittir.Ancak takva olarak üstünlük vardır ve bu üstünlüğü de ancak Allah bilir.
saygılar...
aKrep...

No comments: