Friday, May 9, 2008

Yorum:Aziz Nesin İrtica Yoktur

Aksine kulağım çocukluğumdan beri ''irtica geliyor,irtica hortladı,Türkiya İran olacak...vb''sözleri duydu.

İrticanın manasını yazma gerekliliğini hissediyorum,zira geriye dönmek benim gözümde en değerli olan peygamber zamanına dönmek ise sorarım:''irticanın şu sizin lehçede manası bu mu'?'diye.
*Büyük Lugat ve Meydan Larousse .(ar. ric'at'tan irticâ). Geri dönme, yapılan bir yeniliği istemeyerek eskiye dönmeyi isteme; eşanl. Gericilik./İrtica hareketi, yeni kurulan bir düzeni beğenmeyerek, eski düzene dönmek için girişilen eylem. *

Dinin içinden dini çıkarmak gerekli ki,asıl olan din ortaya çıksın artık.İrtica olarak gösterilen olaylar din midir acaba?

Buraya uygun olduğunu düşündüğüm bir alıntıyı da eklemek istiyorum.Düşüncelerimi özetlemesi bakımından.
saygılar...
aKrep...

*Bilelim ki, Medine önce yüreklerde kuruldu, ona Mekke’de hamile kalmıştı mü’minler. Göğüslerinde bir muştu gibi besleyip büyüttükleri bu nurtopu çocuğun adıdır Medine Devleti. İçimizdeki devletten habersiz yaşayan bizlerin, dahası,yürek devletini olumsuz davranışlarla kıyasıya tarumâr eden bizlerin, devletten söz etmesi şov yapmaktır.
Eğer, dünyadaki insana ve insandaki dünyaya varlığın, harcadıkça çoğalan ortak sermayesi sevgi hakim olmayacaksa, nasıl sağlanacaktır “insan”ın mutluluğu ?
Ve yüreklerin işgal altında olduğu bir toplumda, sevmeyi neyle, nasıl becerecektir insanlar ?

M.İslamoğlu-Yürek Devleti*

No comments: