Thursday, May 22, 2008

Yorum:Rejim Zihniyetinin İç yüzü

Sevgili Hackmaster arkadaşımın ''aşağıda samanyolu haber sitesinden alınan bir haber var. Bu haberin başlığı ve veriliş şekli aynı aşağıdaki gibi. değerlendirin bakalım. Birde samanyolu haber sitesine gidip bu haberler hakkında ne yorumlar yapmış bakın bakalım..''sözlerine karşılık olarak

Samanyolu habere baktım...Olay klasik medya zihniyetinde verilmiş:Kan dondurucu sözler diyerekten...Birileri kanların donmasını istiyor anlaşılan.Bizlerin bu tür kışkırtmalara değer vermeyeceiğmizi biliyorum ama yapılan yorumlar kışkırtmaya gelmeyen kesimin sayı olarak az olduğunu düşündürüyor bana.Ayrıca kan dondurucu sözler görmediğimi de belirteyim.

Şahsi kanaatim:Şeriat kanunlarını uygulayacak olanların kendi şahıslarında şeriati yaşamaları gerekir.Demokrasiyi özlerinde sindirememiş yöneticilerin bizleri nasıl yönettiklerini bizzat yaşayarak görürken (tüm yöneticilerden bahsetmekteyim geçmiş yıllar dahilinde de)şeriati nefsine kabul ettirememiş yöneticilerin uygulamalarını da Suudi Krallığında bu olayla görmekteyiz.

Yaşantılarının her anında Allah'a küfür ederek yaşayan insanlar hangi sıfatla bir insanı Allah'a küfür etti diyerek cezalandırabilirler...Tartışılması gereken konu budur.
saygılar...
aKrep...

No comments: