Wednesday, May 28, 2008

Yorum: İmam-öğretmen

Yunus dostum öyle bir yazı kaleme almışsınki Bir çok noktasına katılmadığımı bilmeni isterim.
Önceliklle Şu osmanlı zamanında herkes çok rahattı vs efsanesinden başlayalım.

Büyüklü küçüklü yüzlerce kürt isyanı arasında en önemlileri bunlardır

1806, Baban Aşireti, Abdurrahman Paşa İsyanı
1833-1837, Mir Muhammed (Soran) İsyanı
1843, Bedir Han İsyanı
1855, Yazhan Şer İsyanı
1878-1881, Şeyh Ubeydullah Nehri İsyanı
1919-22, Simko (Ismail Ağa) İsyanı
11 Mayıs 1919, Ali Batı İsyanı
21 Mayıs 1919, Mahmut Berzenci İsyanı
6 Mart 1921, Koçgiri İsyan

aynı zamanda Celali isyanlarını da untumayalım. Hani Şu yolsuzluğa,baskıya karşı çıkan Anadoludaki isyanlar Osmanlının Bastıramadıkları celali liderlerini PAŞA yaptığı insanlar.
birde gayri müslümler meselesi var,ermeni isyanalrının ne zaman başladığını hepimiz biliyoruz. Keza ARAPLAR ,ın isyanalrı da ayrı kategori bunlar içinde yemen isyanında 1871 den 1918 e kadar 2 milyon osmanlı vatandaşı ölmüştür. Dürzi isyanlarını ve Mısırdaki isyanlarda Osmanlı düzenin rasyonel bir düzen olamadığını ve sonuçta iflas edeceğinin göstergesidir.

Birde şunu belirtmek zorundayım O ŞU AN ELEŞTİRDİĞİN SİSTEMİ KURAN İNSANLAR VE ONLARIN DİRENİŞÇİ ve düşmana asla teslim olmayan ruhları olmasa idi. Şimdi böyle bir devlette yoktu. Büyük devletlerin hepsinin anlaşıp sevr anlaşması diye bir anlaşmayla 1000 PARÇAYA böldüğü bir Ülkeyi külden varetmişlerdir. Bunun ne kadar önemli bir olgu olduğunu idrak ettiğine emimim. Günümüzde ABD otoritesi tek başına istediği yeri bölmekte parçalamakta ve işgal etmektedir. Ki birde geçmişi düşün.

Aynı zamanda ne yazıkki Şu an senin yücelttiğin MODERN-MUHAFAZAKARLAR'ın geçmişte düşmanla Mücadele konusunda nasıl bir strateji izlediğini de biliyorsun. Asla Düşmanı kızdırmamak ve kurtuluşu onlarla yakınlaşmakla arayan bir ideoloji idi ve yenildiler. BU ZAFER Türk insanın içindeki azim ve Boyun eğmeme güdüsü ile kazanılmıştır. Ama O zaman Şu an ülkede iktidarda bulunan partinin ilk versiyonu yani Hürriyet ve İtilaf FIRKASI şu an AKP ne söylüyorsa o zamanda aynısını söylüyordu.
Aynı zamanda Hürriyet ve İtiaf partisi Bunun içine Mustafa KEMAL de dahil Tüm İttihatçıları vatan haini ilan etmiş ve halkı onlara ve Asker üniforması giyenlere karşı kışkırtmış Üniformalı subayları halka linç ettirmiştir. Günümüzde AKP de aynısını yapmakta Ve vatanını milletini seven herkesi buna bende dahilim heralde Çeteci,darbeci İLAN ETMİŞ VE GÜDÜMLÜ MEDYASI ile de halkı tüm vatanımı seviyorum diyen insanlara karşı kışkırtmaktadır.

Modern bir muhavazakarlaşma söz konusu değildir. Tam tersine Tam anlamıyla Bir İRTİCA yani geriye gidiş söz konusudur Dİyanet hacılara refakat edecek doktorlara sağlık sorusu değil din ile ilgili sorular sormaktadır. BU SÜRECİN BÖYLE DEVAM EDECEĞİNİ ve kimsenin önünde duramayacağını yazmışsın ama BENCE YANLIŞ TAHLİL ETMİŞSİN. Muhafazakarlaşma dediğin şey SAHTE bir dincileşme olduğu ve insanları birbirine karşı ötekileştirdiği için ömrüde fazla olmayacaktır. BİZ YAPARSAK MÜBAH BAŞKASI YAPARSA GÜNAH anlayışı ile kendine yol alan bir zihniyet elbet İnsanlık onurunun önünde yenilecektir.. 33 YIL Süren ABDÜLHAMİT istibdatı bile bitmiştir. Bunların istibdatı ise bu akdar uzun süreli bile olmayacaktır.

AKP yi yaratan bu ülkenin iç dinamiği değil Iraktaki İşgaline destek arayan ABD nin desteğidir. Emperyalizmle sonuna kadar bütünleşeceğini vaat ederek iktidara gelmişler. Ve halkın zayıf olduğu din argümanını kullanarakta halkı terorize etmişlerdir.

No comments: