Tuesday, May 13, 2008

Modern savaşların acımasız yeni yüzü

Doc. Dr. Oya Akgönenç 'in 12.05.2008 tarihli yazısını ne yazık ki sadece ekleyebiliyorum,onlar için hiçbir şey yapamamanın ezikliği içinde...
......
Çeçenistan’da ne oluyor:
Kafkasya’nın, Çeçen ırkı güçlü ve inanılmaz dayanıklı bünyeli insanlardır.
Çeçenler, türlü sıkıntı ve eziyete meydan okumuş bir millettir. Stalin döneminde milyonlarca Çeçen trenlerle Sibirya’ya sürgüne gönderilmiş ve darmadağın edilmişlerdi ama sağ kalmayı, ayakta kalmayı becerenler büyük sayılarda, hem de yürüyerek, her türlü meşakkate göğüs gererek, ana yurtları Kafkasya’ya geri dönmüşlerdir. (Kırım Tatarları da benzeri şeyler yapmış ve yaşamışlardır).
Çeçenler, 1990’lardan sonra tekrar, yıllarca Rus ordularına karşı amansız bir bağımsızlık mücadelesi vermiş, zaten ellerinde özerklik varken tam bağımsız olmak istemişlerdir.
Bu günlerde ise Çeçenlerin büyük bir derdi var: Çocuklarına bir şeyler oluyor. Evet, çocukları halsizlikten ve vücut ağrılarından kırılıyor. Evden okula gidene kadar gidip gelene dek halsiz düşüyorlar. Çeçenlerin en büyük korkusu, çocuklarını biyolojik-kimyevi savaşa kurban vermektir. Kahramanca çarpışarak ölmeyi tercih eden ve şehitliği şeref bilen bir millet için soylarının böyle hastalıktan kırılıp gitmesi ve çaresizce ölümü beklemesi inanılmaz korkunç bir his. Bunun Ruslar tarafından yapıldığına inanıyorlar. Başka izahı bulunamayan bu duruma insanlık adına müdahale etmek şarttır. Burada bir nesil, hem de gelecek bir nesil öldürülmektedir. Bu en korkunç türden bir soy kırımdır.

Ortadoğu’da ne oluyor:
Benzer olaylar başka yerlerde de oluyor:
Ortadoğu’da yapılan savaşları dikkatle izlenince bazı tekrarlar ortaya çıkmaya başlıyor. Orada en çok çocuklar öldürülüyor. Dünya basınını günlerce meşgul eden bazı fotoğraflar hatırlanacak olursa
........
yazının tamamı için:
http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=writersnews&id=18425

1 comment:

derya said...

Gerçekten güzel ve seviyeli bir ortam oluşturmuşsunuz arkadaşlar...tebrikler.