Friday, May 9, 2008

Yorum :Aziz Nesin İrtica Yoktur:

Aynı nehirde iki kere yıkanılmaz derdi Ünlü bir filozof. İrtica kelimesi itici bir kelime haline gelmiştir. Fakat İrticacılar Bunu yapmak içinde ellerinden geleni yaptılar.

Zamanda belli bir dönem yaşanır ve biter. Zamanda geriye dönüş Yoktur. Zaman Evrenin meydana geldiği 14,7 milyar yıl önce başladı ve hala devam ediyor.
Zamanda geriye dönüş belki evrensel davranış kalıpları babında olabilir, Dürüstlük, Erdem ve Etik anlamında geçmişte kalan duygular var ise ve insanlar buna özlem duyuyorsa geriye gidip o kavramlraı getirebilir ve yaşatabilir.

Davranış kalıbı anlamında ve yaşayış tarzı bağlamında ise 1400 yıl öncesine dönmenin hiç bir mantığı Yoktur.
Hz Peygamberin Vefatından sonra Kurulan Hiç bir devlet İslam devleti değildir. Kendine böyle bir yakıştırma yapsa bile Asla İslam devleti değildir ve Hiç bir zamanda olmayacaktır.

İslam Dini de Bireylerin Egosuna alet edilerek bir hkmetme etme aracı haline getirilmiş ve 100000lerce islama yeni yorum getirerek herkes kendi kafasında ve bölgesinde Kafasına göre bir islam devleti Kurmuştur.
Hasan SABBAH' ta kendine İslam devleti diyordu, Timurda, Osmanlı da . Ama hiç biri gerçek anlamda islam devleti değildi.

Ezenlerin hükmettiği hiç bir devlet islam devleti değildir. Emevilerde ,Abbasilerde, Ezen statütüsündeydi ve Ezme Meşrutiyetleri İSLAMDI.

Sonuçta 1400 yıl öncesine dönmeyi düşünmek Taliban Tarzı ve ya Suudi Tarzı Garabet bir yönetim tarzını getirir.

Dediğim gibi o döneme dönmeyi düşlemektense. Günümüzde ,Ahlak,ERDEM,Etik gibi kavramları yüceltmemiz ve bu ilkeler ışığında yaşamayı düşünmek gerekir.

Şimdi İtirazlar gelecektir. İslam devleti kavramına ama Ne kadar itiraz edilse de benim tespitim mantıklıdır. Hz Peygamber',in vefatından sonra İslam Devleti bitmiştir. Bir daha da Hz peygamber gelmeyeceğine göre İslam devleti peşinde koşanların tek bir amacı olabilir. Kendi İktidarlarını pekiştirmek..

No comments: