Friday, May 9, 2008

Yorum:Dejenerasyon,İrtica...

Arkadaşlar değerli düşüncelerinizi burada paylaşabilmenin güzelliği için önce tşkredeyim sizlere...ve düşüncelerimi paylaşayım.

Yorum:Dejenerasyonun normalleşmesi:
Sevgili Hackmaster’’ Kişiliği yeniden inşa etmek yasalara saygılı yurttaşlar yetiştirmek içinde Modern Bir eğitim Sistemine ihtiyaç var..’’diyerek güzel demişsin de bu modern eğitim sistemini uygulayacak modern bireyler ne zaman yetişecek...
Abartılı olacak ama bizlerden (farklı ama hak,adalet,eşitli,özgürlük....vb düşüncelerde aynı)oluşan bir 1000 kişi düşünelim ve yeni doğan çocukları alıp yetiştirelim bambaşka bir ortamda.Bu rüşvetçi düzenin,bu ahlaksız medyanın,bu iğrençliklerin dışında.
k.i.b.kavramını oryantalizm ile ilişiklendirmen ile yararlı oldu.tşkler.

Yorum:İrtica Yoktur:
Burada farklı baktım konuya bunu paylaşayım sizlerle.Bir fotoğraf konuya bu kadar mı uygun olur:Jipine binen sakallı bir adam ve ardında 2 çarşaflı kadın(2 eş gibi).Bakın ben bile çarşafa-şalvara uzak dururken
Elimde güç olsa bu çarşafa karşı çıkan kadın-erkek herkese 1ay çarşaf giyme cezası verirdim.Bu düşüncem forumda bi ara çarşaflı avatarlar olduğunda oluşmuştu.
Pekiii buradan da ne sonuç çıkıyor,bu ortamın içinde yetişen bizlerin de üst paragrafta bahsettiğim çocukları yetiştirebilmemiz için bir zihin temizliğinden geçmemiz gerektiği...bakın insan neler düşünebiliyor :)artık yeter dediği anda...

Yorum:İrtica (geriye dönüş)üzerine:
Sevgili Yunus ‘’ Devletin görevi, insan eksenli ve bu özgür ortamı sağlayabilecek bir düzeni var edebilmektir. İnançlı-inançsız, şu dinden veya bu dinden hiç fark etmez.’’sözlerin olması gereken devlet anlayışıdır.Belirttiğin için tşkler.
‘’Bu bağlamda günümüzde Müslümanların ve diğer inanç sahiplerinin en rahat ve barış içerisinde yaşayabilecekleri düzen, özgürlükçü ve liberal laik bir sistemdir.’’
Sözlerine ise diyebilirim ki:Her ne kadar gerçek anlamda laiklik bu demek olsa da sistemin çıkaran avrupa dünyasına göz attığımızda bu sistemi kendi hristiyan inaç sitemlerinin hakim olduğunu düşündükleri düzenler için çıkardıklarını görüyoruz.Zira müslümanlara şimdiye kadar istem dışı (eh laikliği uygulamak zorunda kaldıklarından)özgürlük sağlasalar da avrupa ya da demokrasinin süper uygulayacısı abd de müslümanlara,müslümanlığa nasıl davranıldığını biliyoruz.Bugün Avrupa Birliğinin bir hristiyan dayanışma birliği olduğunu kendi üye ülkeleri bin kez ifede ettikleri ve hristiyan olmadığınız için almıyoruz sizi dedikleri halde bizler hala onların sistemlerini kendimize uygulama çabası içerisindeyiz.Temennim laik demokrasiyi özünde uygulayabilmemiz.

Ancak kesin olarak söylüyorum :Dünyadaki yaşanılan karışıklığın tek nedeni abd ve avrupanın tüm dünyayı hristiyanlaştırma çabaları neticesindedir.Yani savaşlar din adına yapılmaktadır.Buna karşı bizim tutunmamız gerek tek gerçek dinimizdir(Muhammed'in dini)
Bizleri laik demokrasi uygulamasının olduğu örnek alınan tek müslüman ülke heveslendirmeleriyle kandırırken kendileri hristiyanlığın olduğu bir dünya düzeni kurmaya adım adım değil koşarak gidiyorlarBu arada yahudilerle yaptıkları işbirliği sonucunda amaç müslüman adını dünyadan silmektir.

Aslında başarılı olduklarını dünyada 14 milyon yahudi kadar bile gerçek anlamda müslüman olmadığından görmekteyiz.:(

Yine şahsi kanaatim özü itibari ile laik demokrasi ne abd(zaten uygulamadığını biliyoruz)ne avrupa(kendi sistemini kendi uygulamıyor; din-inanç-ırk ayrımcılığı yaparak,papanın konuşmalarını da unutmamak lazım) da uygulanmayacaktır.
Ülkemizde neden uygulanamayacağını konusunda ise diyebilirim ki:Özüne ihanet ettiğinden ,1400 yıl öncesini içine sindiremediğinden...Hala şaman dini özentisinde olanlar henüz Türk halkının müslümanlığa geçişini hazmedememişler ki henüz çok yeni olan laik demokrasiyi özüne uygun uygulamaya geçirsinler.

Sevgili Yunus ‘’ Yoksa günümüzün dünyasında değil 1400 yıl, 70-80 yıl öncesine bile dönmek garabettir, gaflettir.’’sözlerin için şu düşüncelerimi paylaşmak isterim izninle:
Günümüz dünyası ne yazık ki bir önceki yazımda belirttiğim güzellikler!!içinde..İnan bu zamanda değil başka zamanlarda yaşamak isteyecek binlerce de insan var.Bilim,teknoloji diyorsanız bize internetten başka ne fayda sağlıyor teknoloji diye sorarım sizlere?tüm teknolji abdenin emrinde uzay keşfediliyorsa bu tüm dünya insanlarının refahı için değil ,için kedileri için her yapılan bir çalışma ,her ülke,her insan konntrol edilebilsin diye.Teknoloji denilen şey bir elektriğe bağlı.Elektrik yok teknoloji yok.Eski uygarlıklardan Maya,Astek,Mısır....vb.uygarlıkları düşününce içinde yaşadığımız zamanın hala çok geride olduğunu bile düşünüyorum.Hem ilim,teknolıji,hem refah yaşam seviyesi,hem ahlak açısından...
Uzun oldu ama... bugün rahat bir gündü...
saygılar...
aKrep...

No comments: