Wednesday, May 14, 2008

Tuncay Özkan üzerine

Tuncay Özkan'ın kanalı niçin sattığı üzerine fazla bir incelemeye gerek yok, özellikle nasıl bir geçmişe sahip olduğu ve birdenbire nasıl ulusalcı kesildiği düşünülürse.

Asıl şaşırıp üzülenler, ona bel bağlayıp paralarını kaptıranlar veya Özkan'ı samimi zannederek şimdi kendilerini aldatılmış hissedenlerdir.

"İktidar her yeri ele geçiriyor" tarzı sloganları da tamamen ciddiyetten uzak ve boş buluyorum. Doğan grubu Star Tv için 300 milyon doların üzerinde para verdi ve TMSF muhafazakar bir gruba değil onlara sattı. Bu olayda da tasarruf tamamiyle Özkan'ın elinde, kanal kendisinin. Cezai ehliyeti olmayan bir adam değil ki hiffete düşüp aldatılmaya gelsin. Kimse de silah zoruyla sattırmamış, isteseydi değerinin biraz altına istediği fikirdeki bir gruba satardı. 3-5 milyon dolar düşük isteseydi Aydın Doğan büyük ihtimalle bu fırsatı kaçırmazdı.

Ülkede medyatik alanda muhalefet eksiği olduğunu düşünmek için de biraz zorlamak gerekiyor. Ahmet Hakan'ın da içinde bulunduğu Doğan medya grubunun çok daha büyük ve tirajı geniş kanalları, gazeteleri, dergileri ... vs var. Orada her türlü muhalif haber ve yazıyı ziyadesiyle bulmak mümkün.

No comments: