Friday, March 21, 2008

Yorum: AKP ve kapatılma davası hakkında

Sevgili dostum ben AKP’nin kapatılmasına ilişkin hazırlanan iddianameyi son derece ciddiyetten uzak ve taraflı bir yaklaşım olarak görüyorum. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bunun algılanış biçimi de genelde bu şekilde.

İddianamede yazılanları burada teker teker tartışmak mümkün olduğu gibi, benzer emsallerle tuhaf sonuçlara ulaşmak da mümkün.

Örneğin “ulemaya sorun” sözünü devlete tehdit olarak gören bir savcının, kamuoyu önünde Ebu Hanife fıkhından örnekler sergileyen CHP genel başkanına dava açmaması komik ötesi bir durum.

Yine de neticede olay yargıya devredilmiş durumda. Bize de bekleyip olacakları görmekten başka bir çare kalmıyor. Bu bağlamda eleştiri yapılabilse de, savcının alenen suçlanmasını doğru bulmuyorum.

Sonucunda kapatılsa da kapatılmasa da bürokratik elitin artık günleri sayılı, çünkü AKP veya devamı iktidarını sürdürecek ve sivil anayasayı çıkaracaktır.

Ancak söylediklerinde beni asıl şaşırtan Ergenekon çetesinden “hayali örgüt” diye bahsetmen oldu. Türkiye aylardır bu örgütün bağlantılarından, cinayetlerinden ve devlet içerisindeki gizli faaliyetlerinden söz ediyor.

Tutuklananların yaptıkları telefon görüşmelerinin ve yazışmalarının kayıtları, kaybolan ve seri numarası belirlenen bombalar, Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması…vs
Ve de muhtemelen Hrant Dink cinayeti. Hatta Uğur Mumcu’nun katledilmesinin bile bu kirli örgütle bağlantılı olabileceği yönünde ciddi şüphelerim var.

Tüm bunlarla ülke çalkalanırken ve gözaltına alınanlar kervanına Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu ve İlhan Selçuk da katılmışken bu örgütten “hayali” diye söz edebilmen için elinde tutarlı bir şeyler olması gerekir.

Madem ki hukuka siyaset karıştırılmayacak, o zaman bu konuda da herkesin yargıyı ve savcıları serbest bırakması gerekmektedir. Eldeki veriler bu işin ciddiyetini zaten fazlasıyla gözler önüne seriyor.

Eğer sonuna kadar gidilebilirse ve tüm bağlantılar açığa çıkarsa, inanıyorum ki Türkiye’de faili meçhullerin çoğu çözülecek ve ülkede bir daha demokrasi dışı çözümlere maruz kalma tehlikesi ortadan kalkacaktır.

No comments: