Sunday, March 9, 2008

Yorum Kürtler için kürtlere rağmen ve Mustafa AKYOL üzerine

Mustafa AKYOL yazdıkları ile özgürlüğü savunduğunu iddia ederken Aslında ihanetin sınırlarını zorluyor ve bunuda tarih yazacak hiç unutmayalım. Kandile çıkanları kahraman ilan edip pkknın eğilimlerine kemalist demesi.yada diyenleri tasnif etmesi bana ALİ KEMAL'i Rıza TEvfiki, Abdullah CEVDET'i hatırlattı bu şahısların kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız google da arama yapmanız yeterli olacaktır. O zaman da Ali KEMAL ,Rıza Tevfik, Abdullah CEVDET ingilizlere ve onların zırhlılarına güvenerek yazıyordu. Şimdi aynısını Mustafa AKYOL ve benzerleri emperyalizme güvenerek yazıyor. Aşağıdaki yazıda Mustafa AKYOL'un ailesinin kimlerden oluştuğuna dair güzel bir anlatı var..
Birde şunu ekleyeyim. Kendi kişisel sitesinde Evrim teorisine karşı olarak BUSH'unda üye olduğu Evangelizm tarikatı tarafından desteklenen akıllı tasarım teorisi diye emperyalist bir safsata derneğinin yönetiminde kendisi, kendi sitesinde komik duruma düşen biri ne diyebilirimki.

Sebahattin ÖNKİBAR

07.01.2008



Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in dramatik hikayesinden alınacak dersler vardır.
Hikayeyi hatırlayalım:

Birinci Dünya Savaşı yılları..
Savaş ortamında terör yaratan ve düşmanla işbirliği yapan Gregoryan Ermenileri dönemin hükümetinin çıkarttığı bir kararname ile tehcire (zorunlu göçe) tabi tutulur.

Tehcir esnasında hastalık ve kış şartlarından ötürü doğal ölümler de olur.
Savaşın sonunda yaşanan işgal sürecinde İngiltere ve Fransa bu doğal Ermeni ölümlerini ilerini sürerek Osmanlı’dan diyet ister.

İşte bu diyetin kurbanlarından biri de Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’dir.

Kemal Bey türlü isnatlarla Yozgat İstinaf Mahkemesinde yargılanır, ancak beraat eder.
Bu beraat kararı üzerine işgal kuvvetleri dayatır ve ikinci bir yargılamayı kabul ettirir.

Bu kez mahkeme İstanbul’da kurulur.
Yargılamayı yapan Mahkemenin 8 üyesinden 4’ü azınlıklardan oluşturulur.
Divan-ı Harp Reisi Mahmut Hayret Paşa, uzun yargılamadan sonra Kemal Bey’e, “Merak etme Kaymakamım suçsuzsan bu mahkeme onu ibra etmekle mükelleftir” der ve bunu dediğinin ertesi gün başkanlıktan alınır.

Mahkemeye Mahmut Hayret Paşa’nın yerine Kürt Mustafa atanır.
Peki bu Kürt Mustafa kim midir?
Cumhuriyet’in ilanı ile beraber vatan hainliği isnadıyla sınır dışı edilen 150 kişiden biridir.

Mahkemede onlarca tanık dinlenilir.
Ve hüküm beklendiği gibi idam olur.
İdam Beyazıt Meydanında infaz edilir.

İnfazdan önce Kaymakam Kemal Bey son sözleri olarak şunları haykırır:
“Allah şahidimdir ki ben kimsenin öldürülmesi için emir vermedim.. Borcum var, servetim yok. Üç çocuğumu milletime emanet ediyorum. Allah vatanıma ve milletime zeval vermesin.”
10 Nisan 1919 tarihi, yaşanan bu olayla Türklüğün utanç günüdür.

Ama her şerden bir hayır doğar sözünde olduğu gibi bu idamla beraber bütün İstanbul galeyana gelerek sokaklara dökülmüş ve milli mücadelenin psikolojik ikliminin yeşermesine sebep olmuştur.

Cumhuriyet’ten sonra Mustafa Kemal’in teklifi ile TBMM tarafından şehid-i milli ilan edilen Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in ailesine de maaş bağlanır... Dahası Atatürk, Kemal Bey’in babası Arif Bey’i de, “Vatan’ın babası” ilan eder.

Şimdi sıkı durun.

İşte bu milli şehidin idam cezası almasına, işgal kuvvetlerinin arzusuna binaen yalancı şahitlik yaparak katkı sunanlardan biri de kim, biliyor musunuz?

Yozgat Müftüsü Hulusi Efendi.

Peki bu Hulusi Efendi kim midir?

Gazeteci-Yazar Taha Akyol’un özbe öz amcasıdır..

Tam bu noktada bir parantez açalım ve Güriş Holding’in sahiplerinden Tevfik Yamantürk’ün bizim aracılığımızla Taha Akyol’a yönelttiği iki soruyu soralım:

1) Taha Akyol’un oğlu Mustafa Akyol’un Soros vakıflarından burs ve proje çalışmaları için fon aldığı doğru mudur?

2) Mustafa Akyol’un Dinlerarası Diyalog toplantısında Türklerin, Cumhuriyetle beraber Kürtleri ve inançlıları ezip, asimile ettiği ve onlara zulüm yaptığını söylediği doğru mudur?

Tevfik Yamantürk’ün sorduğu bu soruların cevabı evet ise, tarih tekerrür etmiş, yani dün Hulusi Efendi ne ise bugün de Mustafa Akyol aynı konuma düşer mi dediniz?

No comments: