Tuesday, March 25, 2008

Yorum: Reichstag yangını, jurnalciler...

Sevgili dostum ortada çok ciddi bir soruşturma var ve büyük bir suç örgütü söz konusu. Tutuklu sayısı da galiba neredeyse 50’ye yaklaştı. Yakında iddianamelerin tamamı açıklanır, ki birçok insanın neyle suçlandığı ve kanıtların neler olduğu basına çoktan sızdı. Yani bu olay komployu aşmış, kontrgerilla-JİTEM uzantılı büyük bir yapılanmanın ucu ele geçirilmiştir. Eğer çekilip çıkartılabilirse, daha altından neler çıkacağını hep beraber göreceğiz.

Sanırım özel olarak Fehmi Koru’nun (Taha Kıvanç) Cumhuriyet Gazetesi’ni adres gösterdiği yazısından bahsediyorsun. Kendisi bu yargıya İlhan Selçuk’un yazılarından ulaştığını iddia ediyor, ama içeriden Selçuk’un da şüpheliler arasında olduğu bilgisine ulaşmış olması ihtimali kuvvetle muhtemel. Bu nedenle söz konusu iddiası bana fazla inandırıcı gelmedi.

Ama savcılığın da bir köşe yazısından hareketle üç kişiyi baskınla gözaltına aldığı yargısına varmak inandırıcı değil. Nitekim İlhan Selçuk serbest bırakılmış olsa da, Alemdaroğlu “yüksek derecede şüpheli” sıfatıyla ve şartlı olarak salıverildi, yargılama sürecinde büyük ihtimalle aleyhinde yeni kanıtlar ortaya çıkacaktır. Perinçek ise mahkemece tutuklandı.

İddialara göre Sabancı suikastından önce, cinayeti işleyecek olan üç kişinin bilgilerine (ki Fehriye Erdal’ın kasıtlı olarak “cinayet zanlısı” olarak değil de “siyasi suç”tan ötürü Belçika’dan istendiği ve bunun yüzünden iade edilmediği, kamuoyunun da yanlış yönlendirildiği biliniyor), PKK’ya gittiği söylenen silahlara ve en korkuncu da Yargıtay binasının gizli krokilerine, bir saldırı anından sonraki kaçış planlarına Ulusal Kanal ve İşçi Partisi binalarındaki gizli dokümanlarda ulaşıldığı belirtiliyor.

Nasıl bir ülkede yaşadığımızı, hangi insanların nasıl karanlık işler peşinde olduğunu artık tasavvur edemiyorum.

Türkiye bu pisliği temizlemek zorundadır ve temizleme yolunda önemli adımlar atılmaktadır.

No comments: