Tuesday, March 25, 2008

Yorum:Jurnal üzerine

Sevgili dostum kimseye suçludur diye bir nitelemede bulunmuş değilim. Sonucunda tutuklanmış olan bu elli küsur insanın bireysel olarak suçlu bulunup bulunmayacakları yargılama neticesinde belli olacaktır. Ancak sen de takdir edersin ki mahkemeler elde çok güçlü kanıtlar olmadan zanlıları yargılama öncesi tutuklamazlar. Bu, söz konusu insanların ne kadar ciddi bir töhmet altında olduklarının bir göstergesi durumundadır.

Üstelik iddianamede yer alacak suçlamaların niteliği, birçok ayrıntısına kadar ntv, cnnturk, haberturk, skyturk gibi kanallarda ve medya organlarında da aylardır yer alıyor, ülke bununla çalkalanıyor. Ortada saldırılar, patlayan bombalar, cinayetler var.

Bu bilgilerin tüm ayrıntılarının ve suçlamaların Taraf, Star veya Yeni Şafak’ın eline nasıl geçmiş olduğunu ise CHP dün mecliste gündeme getirdi ve kanallar hakkında soruşturma açıldı. Bu soruşturma kanalların kendi problemidir. Mutlaka içeride kendilerine iddianame hakkında bilgi aktaran kaynaklar vardır ama bunun doğrudan doğruya soruşturmanın içeriğiyle bir ilgisi yok, gizliliği ihlal etmeyle alakalı.

Nihayetinde her tür iddianame kendi içerisinde farklılıklar taşıyabilir ve eleştirilebilir. Örneğin AKP’nin kapatılması hakkındaki iddianamede ben son derece subjektif unsurlar buldum ve bunlardan birisini dile getirdim. Ergenekon çetesi iddianamesi kesinlik kazanınca medyadan onu da takip edebiliriz. Ancak sen de takdir edersin ki ancak varılan yargılar için objektif-subjektif değerlendirmesi yapılabilir. Atılan bombaların ve sıkılan kurşunların ise objektif–subjektif değerlendirmesi olmaz.

Saygılar

No comments: