Tuesday, March 11, 2008

Yorum-Mustafa AKYOL hakkında

sevgili dostum Mustafa AKYOL her yazısında üstü kapalı ve bazen de açıktan Atatürke saldırı şeklinde yazılar kaleme alıyor. her ne kadar yazılarında atatükçüleri eleştirdiğini iddia etsede aslında yapılan düpedüz insanların bilinçaltına mesaj atmakki bu çok eski bir taktiktir. Göbbels de aynı taktiği kullanarak sürekli komunistlere saldırarak tüm kötülüklerin kaynağının komunistler ve yahudiler olduğunu önce yavaş yavaş,daha sonra ise dozajını arttırak söylerdi. Bu memleketin kurucusunun adının teror örgütü ile özdeşleştirerek sunulması ne derece doğru bir benzetme olabilirki. burda tutuculuktan bahsediliyorsa ortodoks kelimesi kullnılabilir. TEROR ÖRGÜTÜ İLE ÜLKENİN KURUCUSUNUN ADININ yanyana getirilerek sunum yapılması sadece art niyetle açıklanabilir.
dediğim gibi Konjuktur. Atatürke ve ulusal devlete saldırılmasına prim veriyor ve destekleniyor. tıpkı mütareke basınının 1919-1922 yılları arasında yaptığı gibi.hayasızca milli mücadeleye yapılan saldırılar edilen küfürler.9 eylül 1922 den sonra birden kesildi. Bu küfür eden insanları ingilizler ve amerikalılar bile ülkelerine almadı. İhanetin şekli ve zamanı yoktur. ihanet edenleri de kimse sevmez..
Ali KEMAL ingiliz konsoloslğunun yanı başında arabaya konularak beyoğlundan kaçırıldı. İngilizler kılını bile kıpırdatmadı. Çünkü onunla işleri bitmişti. Bu olayı duyan diğer işbirlikçiler, Şeyhüsselam Mustafa SABRİ, zeynelabidin hoca, rıza tevfik, mehmet emin soluğu ingiliz seferathanesinde aldı. ve Ali KEMAL'in hesabının ankara hükümetinden sorulmasını istedi, onlara cevap veren tercüman mister ryan, böyle bir şey yapmayacaklarını,ve türk hükümeti ile aralarını bozmayacaklarını söyledi. o zaman odadakiler kendine geldi. egypt adlı yunan yük gemisinde 2.sınıf yolcu olarak ülkelerinden kaçtılar.
Mustafa AKYOL ve benzeri art niyetli yazarların sonunun da böyle olmayacağının garantisi olmadığını düşünüyorum.

saygılarımla.

No comments: