Tuesday, March 25, 2008

Reichstag yangını - stalin,Jurnal, ve jurnalciler üzerine

sevgili arkadaşlar. 1933 yılında Alman Reichstagı yani meclisi 1933 yılında yakıldı. yangının sorumlusu olarak yarı deli bir komunist gösterilmiş. ve buna istinaden Alman Konunistleri, ve sosyal demokratları tasviye edilerek Hitler dikatatörlüğünü sağlamlaştırmış,tüm muhaalifleri tutuklatmış çoğunuda öldürtmüştü. yıllar sonra Aslında bu yangını Nazilerin çıkarttığı ve MUHALİFLERİ TASVİYE ETMEK İÇİN KULLANDIĞI ORTAYA ÇIKAÇAKTI.

Stalin zamanında ise rusyada En yakın arkadaşalr ,hatta aile üyeleri birbirini ihbar ederdi. Eğer biri birinden birini rejim düşmanı olarak ihbar etmezse ao ailenin tammaı veya o arkadaş grubunun tammaı infaz edilirdi. Biri bir şekilde rejim düşmanı olmak zorundaydı. Çünkü rejim düşmanları olmasa Bu sistemin yürümesi zaten imkansız idi.

Bu jurnal ile hareket eden liderler arasındaki en insaflısı Abdülhamit idi. kendine karşı örgüt kurduğu iddia edilen herkesi istanbuldan uzak bir yere sürerrdi. Jurnalcilere ise maaş bağlardı. ALİ kemal ABDÜLHAMİTE MUHALİF GÖRÜNÜP ONA JURNAL VEREN GAZETECİLERİN BAŞINDA GELİRDİ.

Suçu daha ispat edilmeyen insanları gazete manşetlerinde suçlu ilan eden teror örgütü uyesi olduklarını iddia eden Köşe yazılarında şunuda alın bunuda alın buda tehlikeli şeklinde köşe yazıları yazanlara bir çift sözüm olacak. Bir gün kendileride yargısız infaz edildikleri zaman acaba kimden yardım isteyecekler. Başka biri çıkıp Şu gazetecide aslında böyle biri bunuda alın infaz edin derse acaba kendisinden başka suçlu arayacakmı..
Jurnalciler tarihte her zaman en nefret edilen insanlar olmuştur. ve hep olacakta.

No comments: