Monday, March 31, 2008

Yorum:'Lâik-antilâik çatışması değil, Kürt devletinin kuruluş aşaması'

Aklıma hani şu malum fıkra geldi:Cehennem çukurundan kurtulmak için başlarını dışarı çıkaranlara zebani bir tokmakla vurup çıkmalarını engeller de bizden biri kafasını çıkarınca vurmaz,yanındaki zebani ''niye vurmuyorsun deyince de:''az bekle ne de olsa kendilerinden biri onu aşağıya çeker birazdan''.der.
Bu tarz bir millet olmasaydık da böyle acı gülümseten fıkralar da olmasaydı...
Bugün Ö.L.Mete'nin bir yazısını okudum tam da yazmak istediklerime uygundu..kısa bir alıntı yapacağım:''Taraf gazetesinin '20 Soru' köşesine verdiğim cevaplar, bazı okur ve dostlar tarafından -genellikle olumlu anlamda- sorgulandı. Bunlardan 'Kahramanınız kim?' sorusuna 'Hazret-i Ali' cevabını verişimle ilgili gerekçemi öğrenme talebinde bulunanlara özetle şöyle bir açıklama yapmaya çalışmıştım:

Hazret-i Ali'yi kahramanım olarak sevmemin sebebi; sadece muhteşem cenkleri, eşsiz cesareti ve sarsılmaz şecaati değildir. Ona, böylesine benzersiz bir yiğit iken kusursuz incelik, zarafet ve bilgeliğini en üzüntülü ve en öfkeli anlarında bile yaşadığı ve yansıttığı için hayranım. Hazret-i Ali efendimiz; Kur'an-ı Kerim'in yapraklarını mızraklarının ucuna geçirerek kendisine karşı savaşan Muaviye ordusu hakkında ileri geri konuşan yakınlarını, 'Hayır, onlar bize isyan etmiş kardeşlerimizdir' diye uyararak hakkaniyet çizgisinden ayırmamaya çağırdığı için ebedi örneğim ve rehberimdir.
Bugün, milletimizin ve bütün insanlığın kahramanlık algısını Hazret-i Ali'de odaklayabilmesini dilerken, ...''
devanmı için:http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=142157

Biz birbirimizi yemeye devam ettikçe....bu toprakla ne günler görür...istemediğimiz...

saygılar
aKrep...

No comments: