Tuesday, September 23, 2008

Modern Köleler

Gökyüzünden uyuşukluk mu yağıyor,yoksa üzerlerine bomba yağan insanların hayata tutunmalarının aksine,rahatlık mı batıyor bizlere?

Bir zihin karmaşası,beden yorgunluğu,isyankar cümleler,mutsuz ifadeler..gittikçe çoğalıyor mu,bana mı öyle geliyor?

Gökten özgürlük !bombaları yağdıran kan içici vampir ülkler,üzerimiz psikolojik bombalar yağdırıyor da bizim haberimiz mi yok?

Günü kurtarmanın peşinde,yetti yetmedi derdinde,iş hayatının içindeki modern köleler olarak bizlerin,geçmişteki zenci köleleden daha kötü durumda olduğumuzu düşünüyorum.
Onlarda,özgür olma sevdası varken,bu umutla her an nefes alırken,bizler özgür olduğumuz kandırmacasıyla nefes alıyor,sahte bir özgürlük yalanının içinde bize biçilen rolleri yaşıyoruz...

Çalışan köleler olarak gözümüz takvimde,tatil hesabı yapıyoruz,Bize bahşedilen bir kaç günlük tatil ile yıpranan ruh,beden ve akıl sağlığımıza ne kadar takviye yapabileceksek artık...Bunu bile elimizi cebimize sokmadan,tatil dönüşü kredi kartımızdan gidiş-dönüş(dönüşü kim garanti ettiyse:)) bilet ücretlerini ödemeden yapamıyoruız.

Tüm bu olumsuz düşüncelerin içinde ,bu rahmet kokan ayda,dilime dolanan bir cümle bana huzur veriyor...''Namaz;günde 5 vakit ,Allah'dan başkasına kul olmadığını hatırlamaktır''

Bu cümleyi uygulamakla insan olduğumuzu,yaradılan olduğumuzu unutmayacağımızı ve bizi gündelik köleler yapan ,isteğimiz dışında içinde bulunduğumuz sistemlere karşı daha güçlü durabileceğimizi düşünüyorum.

Kullarına kölelik eden, bu kulunu affeyle Allah'ım...

Hayırlı Ramazanlar...
aKrep...
nar_ı beyza 10.09.2008
bEnDen oLsUn

No comments: