Monday, September 1, 2008

Yorum: Gündem üzerine

Sevgili Kartal hoşgeldin;

Uzun zamandır senden haber alamayınca endişelendik, burası da çabalarımıza karşın epey güdük kaldı. Özellikle bu noktada sevgili Kurtoğlu ve Akrep'e teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Şu anda biraz durulmuş gibi görünse de bayağı hareketli günler yaşandı. Özellikle de Ergenekon soruşturması kapsamında. Dava süreci şüphesiz çoğu şeyi aydınlatacaktır ve bir kısım insanları gerçekten büyük bir komplonun mağdurları mı olduğunu yoksa gerçekten darbe peşinde koşan bir çete yapılanmasının ortaya mı çıkarıldığını göreceğiz. Çünkü ortada çok ciddi iddialar da var, işin ucunun kaçırılıp bazıları için bir cadı avına dönüştürülmüş olma ihtimali de.

Burada dileğimiz, suça karışmış olanların tüm delilleriyle ortaya çıkarılıp bir daha demokrasiye yönelik eylemlere fırsat tanınmaması ve bu süreç zarfında mağdur edilen insanlarımız varsa -ki cezaevinde maalesef kanser nedeniyle ihmalden ve aymazlıktan hayatını kaybeden bile oldu- bunun da bir an önce giderilmesi olmalıdır. Çünkü senin de söylediğin gibi hukukun -yasaların değil- işlemediği her yerde baskı vardır, keyfilik vardır. Bunun rengi ve ideolojisi olmaz.

Dolayısıyla, Türkiye tarihinin belki de en önemli süreçlerinden biri olan bu davanın tüm açıklığıyla ve şeffaflığıyla, şüpheye yer bırakmayacak bir netlik içerisinde başlaması ve sürdürülmesi en sağlıklı yol olacaktır.

Aramıza tekrar hoşgeldin ...

No comments: