Thursday, December 4, 2008

YAHUDİLİKTE MEHDİ İNANCI VE ARMEGEDON SAVAŞI 1. BÖLÜM

BUNDAN 5 YIL ÖNCEYDİ 26 Şubat 2004
Perşembe
KUDUS

Mescid-i Aksa yıkılacak

İsrail tarafından altı kazılan Mescid-i Aksa ile Kubbetü's-Sahra, 11 Şubat depreminde hasar gördü. İsrail Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin son raporuna göre, Mescid-i Aksa'nın ilk depremde yıkılacağı belirtildi.


Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ve Kubbetü's-Sahra'nın İsrail'de 11 Şubat'ta meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremden etkilendiği belirtildi. Kudüs'te yayın yapan el-Kuds gazetesi, son depremde, Kubbetü's-Sahra'nın zarar gördüğünü açıklarken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin tamirat için maddi yardımda bulunacağını yazdı. İsrailli uzmanlar ise, 50 yıl içerisinde Kudüs'te büyük bir deprem beklendiğini ve bu depremde 3 din için de kutsal mekanların bulunduğu Doğu Kudüs'ün büyük zarar göreceğini açıkladı.

Yahudiler'in ilk tapınağı olarak kabul edilen Süleyman Tapınağı'nın kalıntılarını ortaya çıkarmak için İsrail tarafından Mescid-i Aksa'nın altında başlatılan kazı çalışmalarının, en ufak bir depremde Müslümanlar için büyük öneme sahip Mescid-i Aksa'yı yıkacağı iddialarını yıllardan beri sürdüren İslam Dünyası, şimdi bu tehlike ile karşı karşıya kaldı. El-Kuds gazetesinde yer alan habere göre, 11 Şubat'ta Ölü Deniz merkezli Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğündeki depremde; Kubbetü's-Sahra'nın duvarları çatlarken, Mescid-i Aksa'nın güneyindeki bazı taşlar yerinden koptu.

Gazete haberinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, kutsal mekanların onarımı için Mescid-i Aksa'nın idaresini elinde bulunduran özel statüdeki vakfa maddi yardımda bulunduğu belirtildi. Gazete, İsrail tarafından altında kazı çalışması yürütülen Mescid-i Aksa'nın ve Kubbetü's-Sahra'nın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ve acil önlemler alınması gerektiğini ileri sürdü.


İsrail: Her an yıkılabilir


Doğu Kudüs'te 3 yıldır araştırmalarını sürdüren İsrail Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin geçen hafta sonu yayınladığı raporda, Doğu Kudüs'ün tamamıyle deprem riski altında olduğu belirtildi. Merkez raporunda, Doğu Kudüs'ün zemininin kaygan ve çürük olması nedeniyle, İsrail'de meydana gelebilecek büyük bir depremde buradaki kutsal mekanların yıkılabileceği uyarısında bulundu. Bu depremin meydana gelmesiyle Doğu Kudüs'teki 3 dine ait kutsal mekanların büyük zarar göreceğini, özellikle Müslümanlar'a ait Mescid-i Aksa ve Kubbetü's-Sahra'nın tamamen yıkılacağını belirten Amos Bein, "3 yıldır Doğu Kudüs'te sürdürdüğümüz araştırmalarda bu bölgenin zemininin çok zayıf olduğunu saptadık.

Doğu Kudüs olarak adlandırdığımız eski şehir, yeni şehire göre çok daha fazla riskli bir durumda. Burası yakın zamanda büyük bir depremin olacağı aktif bir bölge. Özellikle Kudüs Belediyesi ve ilgili makamlar, buradaki tarihi yapılar için güçlendirici önlemler almalıdır" açıklamasını yaptı.


Kazı çalışması yapılıyor


Yahudi inancına göre Mescid-i Aksa'nın tam altında bulunan Hz. Süleyman Tapınağı'nı ortaya çıkarmak için İsrail Hükümeti, 1985 yılında kazı çalışmalarına başladı. İsrail, iki kez yıkılan Hz. Süleyman Tapınağı'nı ortaya çıkarmak için Mescid-i Aksa'nın altında büyük çapta kazı işlemi gerçekleştirdi. Kazı çalışmaları hâlâ sürerken, İslam dünyası olaya büyük tepki gösteriyor.

İslam dünyası, İsrail'i, Mescid-i Aksa'nın altını oyarak ufak bir sarsıntıda kendiliğinden yıkılmasını sağlamaya çalışmakla suçluyor. Uzun yıllar Kudüs'te çalışan Amerikalı arkeolog Gordon Franz, "Emin olduğum bir şey varsa, Tapınak'ı yeniden inşa etmeyi hedefleyen Yahudiler'in o iki camiyi mutlaka yıkmak istiyor oluşlarıdır.

Bu yıkımın nasıl olacağı konusunda kesin bir fikrim yok, ama olacaktır. Yıkacaklar ve burada onun yerine bir tapınak inşa edecekler. Ne zaman, nasıl yapılacak bilmiyorum ama yapılacak" dedi.

KUDÜS

26 Şubat 2004
Perşembe

kaynak http://yenisafak.com.tr/arsiv/2004/SUBAT/26/d01.html

No comments: