Sunday, July 20, 2008

ARANAN ADAM TUNCAY GÜNEY 4.FASIL:gladio-ergenekon bağlantısı

18 yıl önce Ergenekon için önerge vermişti
Ergenekon soruşturmasına ısrarla karşı çıkan CHP lideri Baykal, bundan 18 yıl önce Türkiye'deki Gladio (Ergenekon) yapılandırılmasının ortaya çıkması için önerge vermişti.



Deniz Baykal, Bursa'da 700 yıl önce kurulan, Osmanlı kır mimarisinin örneklerini Türkiye'de en iyi yaşatan köy olarak bilinen tarihi Cumalızık köyünde partililerle kahvaltı yaptı, köy sakinleriyle sohbet etti. BEHÇET GÜNGÖR/ ANKARA
Ergenekon soruşturmasına ısrarla karşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bundan 18 yıl önce Türkiye'deki Gladio(Ergenekon) yapılandırılmasının ortaya çıkması için 29 arkadaşıyla bir araştırma önergesi vermişti. Baykal, verdiği önergede bir çok NATO ülkesinde görülen Gladio yapılanmasının Türkiye'de de ivedilikle ve duyarlı bir şekilde araştırılmasını isteyerek, bu yapının ortaya çıkarılmasıyla egemenliğin halka ait olduğunun ortaya konulmasını talep etmişti. Önergenin lehine konuşan Baykal'ın arkadaşı Hasan Fehmi Güneş ise birçok terör eyleminin faillerinin ortaya çıkmadığını belirterek, Türkiye'de de böyle bir yapılanmanın olduğunu savunmuştu.
BAYKAL ŞİMDİ KARŞI ÇIKIYOR

CHP lideri Baykal ve CHP yönetimi devlet içindeki Ergenekon yapılanmasını ortaya çıkarmayı hedefleyen Ergenekon soruşturmasına sürekli karşı çıkıyor. Ancak CHP'liler bundan 18 yıl önce böyle düşünmüyordu. CHP 12 Eylül askeri darbesi yüzünden kapalı olduğu için 4 Aralık 1990 tarihinde SHP'de siyaset yapan CHP lideri Baykal ve 29 arkadaşı o dönem Gladio olarak kamuoyunda dillendirilen derin devletin ortaya çıkarılmasını savunmuşlardı. Bu konuda bir araştırma önergesi veren Baykal ve arkadaşları, Meclis'in bu konu üzerine gitmesini istemişti.


AK Parti bize sorsaydı tablo farklı olurdu

CHP lideri Baykal, “AK Parti yönetimi, Türkiye'nin böyle bir gerilime sürüklenmesini önlemek için bir uzlaşma arayışına girmiş olsaydı, dayatmacı, zorlayıcı bir yaklaşım içinde olmasaydı, Türkiye'yi krize sürükleyebilecek kararları alırken muhalefetle, bizlerle daha yakın bir iş birliği içine girmiş olsaydı, sanıyorum bugün Türkiye'nin tablosu daha farklı olurdu. AK Parti'nin durumu da farklı olurdu” dedi.

1 comment:

nar_ı beyza said...

Daha dün gece aklımdan,Navi ve Merhum zaten fazla takılmazlardı,Yunus'da daha tatil havasından çıkamamış ve tatil dönüşü yoğunluğundan buraya yazamamıştır,hades fırsatı olunca muhakkak yazar zaten,hackmaster uzak kalarak bizi üzüyor yazı ve yorumlarından mahrum bırakıyor ama imperia'ya ne ola ki,buralara uğramıyor,evi su basma olayı ve yeni eve taşınma olayları çoktan bitti,rüyalara takıldıysa çok takarsa kafasının çatlayacağını zaten biliyor:) diye düşünmüştüm.
ve bu sabah ilk uzun uzun yazıyı görünce direk imperia olas bu dediğimde senin adını görünce şaşırmadım...Henüz okumadım ama okuyacağım...tşkler imperia...