Sunday, July 20, 2008

ARANAN ADAM TUNCAY GÜNEY 2.FASIL:pkk -ergenekon ilişkisi

PKK Ergenekon ilişkisini Duran Kalkan sağlıyor
Terör örgütü PKK'nın eski yöneticilerinden Şükrü Gülmüş, Öcalan'ın Ergenekon'la dirsek temasında olduğunu belirterek 'İki örgütün ilişkisini Duran Kalkan yönetiyor' dedi.


ŞABAN ARSLAN / İSTANBUL
Teröristbaşı Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra silahlı mücadeleye bırakarak bir grup arkadaşıyla Almanya'da fikri mücadeleye başlayan eski PKK yöneticisi Şükrü Gülmüş, Ergenekon'un terör örgütüyle ilişkisi olduğunu söyledi. Gülmüş, Öcalan'ın PKK'daki infazları Ergenekon'a yaptırdığını, iki örgütün ilişkisini terörist Duran Kalkan'ın yönettiğini ileri sürdü.
ÖCALAN İKİ TARAFI DA KULLANDI

PKK içinde, Abdullah Öcalan ve muhalif kanattaki isimlerin Ergenekon'u tartıştığını söyleyen Şükrü Gülmüş, “1999'da Abdullah Öcalan'ın İmralı'ya konulmasının ardından 30 yıllık tarihi sorguluyorum. 30'a yakın arkadaşımla 10 yıldır fikri mücadele veriyoruz. 30 yıllık mücadelemin analizi, Ergenekon'un sivil kanadının Öcalan'a dirsek temasında olduğudur' dedi.

İNFAZLARI ERGENEKON YAPTI

PKK'nın başlangıçta, Kemal Burkay, Mümtaz Kotan ve Abdullah Öcalan liderliğinde üç partiyle yola çıktığını anlatan Şükrü Gülmüş, “Öcalan silahlı mücadeleyle bağımsızlık mücadelesine soyundu. Ama İmralı'ya geldiğinde, 'demokratik konfederalizm' dedi. Demek ki 1999'a kadar biz kendi kendimizi kandırıyorduk' dedi. Öcalan'ın, alt edemeyeceği kişilerin infazını Ergenekon'a yaptırdığını iddia eden Gülmüş, “Bir kısmını tasfiye ediyor, bir kısmını da Ergenekon'a havale ediyordu. Mesela Hikmet Fidan Diyarbakır'da silahsız bir örgütlenme kurmak istiyordu, ama kafasına kurşun sıkıldı” şeklinde konuştu. Kandil'de Öcalan'ın temsil eden kişinin törerist Duran Kalkan olduğunu söyleyen Gülmüş, “Ergenekon'un PKK içindeki temsilcisi de odur” dedi.

Gülmüş Öcalan'ın “Ergenekon'dan uzak durun' mesajını şöyle değerlendirdi: “Öcalan Orgenekon'la ilişkileri sabitleşince, 'Ne olacak. Ben içerdeydim. Bu kadar direndim' diyecek. Ama o Ergenekon'un sivil kanatıyla dirsek temasında” şeklinde konuştu


Tuncay Güney doğru söylüyor

Tuncay Güney'in Yeni Şafak'ta yayınlanan “Ergenekon isterse PKK bir ayda biter' sözlerinin doğru bir tespit olduğunu söyleyen Şükrü Gülmüş 'Bana göre Tuncay Güney çok önemli bilgilere sahip. Ben ona yüzde 60 hak veriyorum. Ergenekon'un PKK kanadıyla Öcalan'ın ortak paydaları var” dedi.

No comments: