Friday, June 27, 2008

Yorum: Taraf ...

Sevgili hadesperado dostum;

Taraf gazetesi oldukça sansasyonel haberlerin altına imza atıyor ve belgeleriyle ortaya koyuyor. Burada önemli olan şey, ortaya dökülenler karşısında bireylerin gerçek bir “demokrat ahlaka” sahip olup olmadıkları sorunudur. Eğer Genelkurmay’ın bu ülkede halen insanları fişlediği ve siyasete müdahale ettiği kanıtlarıyla meydana çıkıyorsa, Anayasa mahkemesi üyeleri ile komutanların bağlantısı ispatlanıyorsa, Dağlıca’da akla hayale gelmez bir aymazlık ve ihmal sonucu 12 askerimizin şehit olduğu, 8 askerimizin de esir alındığı ve bunun örtbas edilmeye çalışıldığı anlaşılıyorsa bunlara kayıtsız kalabilen herhangi bir insanın “demokrasi, demokratlık… vs” den bahsedebilmesi mümkün değildir.

Nitekim birçok tanıdık şahsiyetin de ya bunlardan hiç bahsetmediğini ve hiçbir şey yokmuş gibi davrandığını, ya da “efendim aslında bu haberleri yapanlar…” gibi ikincil bir yola saparak hukuksuzluğa bir meşruiyet kalıbı aramaya çalıştığını görüyoruz.

Hiç değilse bunları “normal” karşılayanların bunu dile getirebilme cesareti olması gerekir. Böyle bir insanın “Evet, ben militarist bir vesayet düzenine inanıyorum. Demokrasiyi ve hukuku ancak kendi fikirlerimin egemen olduğu bir düzenin sınırları içerisindeyse kabullenebilirim, demokrat değilim ve çoğulcuğa inanmam” diyebilmesi gerekir.

No comments: