Friday, February 15, 2008

Yorum:Kadınlar daha çok korkuyor

Bu ülkede başörtüsü yeni çıkmışcasına sadece son yıllarda tepki görmektedir.
Başörtülü kadınlar ortalarda görünmezken kimse başörtüsü köleliktir demiyordu.
Kadınlar sağ kesimin de yanlış ,hem de çok yanlış dine bakış ve yanlış yorumlamaları
sonucunda köle konumundaydılar.Evinden dışarı çıkmayan,mümkünse yemek,dikiş,
nakış bilen (bu özellikler aşağlama amaçlı değildir,sınırları bildirmek maksatlı yazılmıştır)okumayan,söz sahibi olmayan,erkek ne derse onu yapan,erkeğe hizmet için yetiştirilen kadınlar konumundaydılar.

Ancak kadınlar başlarında örtüleriyle çoktandır,iş hayatında ,kültür merkezlerinde,kısaca sosyal hayatın içindedirler.Kimse sahip olduğu ve sadece kendine özel gördüğü hakları paylaşmak istemez(bunun hastalıklı bir düşünce olduğunu da belirteyim).Başörtülü kadınlar ekonomik,sosyal özgürlüklerini kazandıkça rahatsız olan kesim ,başörtüsü köleliktir sloganlarıyla ortaya çıktı.

Başörtüsü özgürlüktür diyenlerdenim.Zira şahsi kanaatim; benim gibi yaradılmışlara boyun eğmek yerine onları da Yaradan’a boyun eğmektir.Akıllı olan ,kralcılara boyun eğen değil ,asıl kralı bulandır daima.

Türbanın ,erkekler tarafından kullanıldığını ileri süren kesimin erkekleri,kendi kadınlarını türbana karşı korkutmaktadırlar.Kadınların korkusu onlar tarafından beslenmektedir.Kişi korktuğu şeye karşı otomatikman savunma pozisyonuna geçer.Halktan kopuk kadınlar zaten türbana karşı cephe almışlardır.Amaç halkatn kadınlara da bu korkuyu yaymaktır.
Saygılar
aKrep…

No comments: