Tuesday, February 12, 2008

yorum: waterloo

Sevgili dostum ABD'nin 1970lilerde tam olarak faaliyete geçirdğ komunizme karşı tasarladığı yeşil kuşak projesi ile Komunizme karşı dincileşme ön plana çıkarılmıştır. ABD'nin şu an görünen islamcı avıda gösterişten ibarettir. ABD öyle bir ülkedirki 1986 ortaya çıka skandalı hatırlarsın en büyük düşmanı İran'a SİLAH SATIYORDU. aynı zamanda bin ladini yaratan da ABD'ydi. iki türlü kullandı. hem afganistandaki Rus işgaline karşı savaştırarak rusları zayıflattı. daha sonra kendi yarattığı kahramanın bu sefer öcü hale gelmesine izin vererek ,dünyada yaptığı işgal ve katliamları meşrulaştırma yoluna gitti..

Sende bilirsin ki ABD politikaları uzun vadelidir. Aynı zamanda bu örtülü operasyonların bir çoğunu suudi arabistan üzerinden yapar. Bu konuda ayrıntılı bilgi belge ve kaynak istiyorsan "Suat PARLAR, VAAT EDİLMİŞ TOPRAKLAR ORTADOĞU" kitabına bakmanı öneririm. Bölge ülkelerine yapılan operasyonlarda kaynak,para ve malzeme temininin nasıl yapıldığı açıkça belirtilmiş. ABD 'nin üstü kapalı olarak radikal islamcılara destek vermesinin temel sebebi ise her radikal islamcının kendisinin daha iyi müslüman olduğunu iddia etmesinden kaynaklanmaktadır. Cezayirde GİA ve FİSH nerdeyse 100lerce gruba ayrılmıştı, Yabancılar gazeteciler ,fransızlar,sanatçılar elçiler,herkes öldürülmüş sadece ABD'liler öldürülmemiştir. İstersen Örnekleri geliştirelim Filistindeki Kara Eylül Örgütü Liderlerinden Muhammed Ali SALAMEH CİA ile anlaşmıştıve zannedersem tek bir eylem olmadı amerikan hedeflerine.Muhammed ALİ SALAMEH te CİA hesabına çalışan biri olmuştu. Bu gibi örnekleri çoğaltarak verebiliriz. Sonuçta ABD provakasyoncu her ögütle ilişkiye geçebilir. Örgüt militanları farkında olmasa bile onları yönlendirebilir.

Sonuçta ABD Toplumların modern bir ulus olmasına karşıdır. Modern ve homojen bir ulus Onlar için en büyük tehlikedir. Homojenlikten kasıt ırk değil vatanseverliktir. Bu nedenle her türlü etnik,dinsel kimliği kışkırtır, provake eder. Etnik ve dinsel toplulukalrın arasına bir daha hiç bir araya gelemeyecekleri nifaklar sokar. BASİT ÖRNEKLLER kızılderili kabilelerinin bir kısmına silah ve viski verip başka bir kabileye saldırtır. Onların asla birleşemeyecekleri katliamlar yaptırır. ve daha sonra hepsini yok eder. Bu tarihsel bir gerçektir. Bu konuda Dee Brown'un KALBİMİ VATANIMA GÖMÜN KİTABINA BAKMANI öneririm.

Dinsel Özgürlük bahsettiğin gibi bireysel yaşandığı ölçüde hiç bir şeye zarar vermez fakat din bir politika ve siyaset aracı olarak kulllanılırsa toplum iyice atomize olur. Farklılıkları keskinleştirir ve ruanda tipi bir ayrımcığa yol açar ve açacaktırda bunları yaşayarak göreceğiz.
Israr ediyorum ve tekrarlıyorum Din istismarının ve dinciliğin sınırı yoktur. Bu duygular ile oynanarak siyaset yapılır ise Kuzey kore bile oluşacak rejimin yanında şeker kız candy gibi kalır.
bütün arkadaşlara saygılarımla
Not:kitap isimleri güzel kaynaklar olduğu için eklenmiştir.

No comments: