Tuesday, February 12, 2008

Yorum: Türbanlı kadınlara hedef gösteriyorum

Ahmet Hakan, kendisinin de söylediği gibi insanlar için değişim ve dönüşümün mümkün olduğunun en güzel örneklerinden biridir.

Yaşam tarzını benimsemesem de fikirlerine saygı duyuyorum. Muhafazakar kesimin kendisine gösterdiği tepkiye de pek katılmıyorum, isteyen istediği yola doğru yelken açabilir. Her koyun kendi bacağından asılır.

Ancak “öykü anlatılacak... macera açıklığa kavuşturulacak” gibi sözler oldukça soyut. Ne yapılmasını istiyorsa somuta indirgemesi lazım.

AKP yönetimi açıkça değiştiğini belirteli yıllar oldu. Kadrolar ona göre yenilendi, milli görüş kimliğinin terk edildiği ifade edildi. Liberaller, hatta sosyal demokrat kökenli isimler partiye alındı. Söylemler yumuşatıldı, iktidar uygulamaları halkın büyük çoğunluğundan destek gördü … vs

Sonuçta ortada %47 gibi çok büyük bir desteğe sahip, son derece güçlü bir iktidar var. Bu noktaya da yaptıklarıyla geldi ve şeriat kaygısını gidermek konusunda kendini fazlasıyla ifade etti. Daha da fazlası isteniyorsa, bu artık kendisinden ziyade bunu isteyenlerin bir sorunudur. Halkın büyük çoğunluğu zaten yeterince ikna olmuş vaziyette.

Sadece iki partinin yer aldığı 1950’li yılları saymazsak, Türkiye tarihindeki en büyük konsensüs ile karşı karşıyayız.
Yunus

No comments: