Sunday, February 17, 2008

Yorum: Taner AKÇAM

Taner AKÇAM'ın kişisel KISA biyografisi aşağıda. kÜRTÇÜLÜK propagandasından tutuklanmış ve hapse girmiş. daha sonra bir bilim adamı olarak hapisten kaçmış. o dönemde hapisten kaçan suçluların nasıl provaktif eylemlere imza attığını M. Ali AĞCA vs daha sonra 12 eylül sonrası dursun karataş ve arkadaşaşlarının eylemlerinden biliyoruz. Aynı zamanda Taner akçam ardahanlı ve şu an Minneseto Üniversitesinde profosör. Çok ilginç değilmi.

Bu arada anti Parantez belirteyim Taner AKÇAM osmanlıca bilmemektedir. ve bahsedilen kitapların hepsini osmanlı arşivlerini araştırmadan yazmıştır. Bu su olmadan unu hamur yapmaya benzer .Taner AKÇAM'ın soykırım gibi son derece çapraşık bir şekilde manipüle edilen bir konuda yargıya varması komik. Taner AKÇAM'ın bütün kitaplarını okudum. Kitapları bilimsel hiç değil. tamamen hayali tanıklar ve hayali belgelere istinaden yazılmış sipariş üzerine yazılmış kitaplar. okumadığınız için emin olun hiç bir şey kaybetmemişsinizdir.
Ayrıca Bahsedilen Talat paşaya ithaf edilen telgraftan Böyle bir çıkarsama yapmak yani inanılacak gibi değil. ermeni tehcirinin tamamlandığına ve ya yürütülmekte olduğu belirtilen bir telgraftan ermenilerin soy kırıma uğradığını çıkarsama yapmak tamda taner akçama yakışan şekilde olmuş görevini yapmış.
Ermeni olayı ile ilgili Ermeni yazarların yazdığı bir çok kitabıda okudum ve soykırımı savunan yabancı kaynaklarıda taramıştım. Özellikle en çok alıntı yapılan Toynbee'nin mavi kitabı Ki bu kitabın daha sonradan ingiliz gizli servisince yazdırıldığı ortaya çıkmıştır.

Sonuç Arkadaşlar. Osmanlı devletinin incelenen hiç bir belgesinde devletin soykırımı planladığı veya yaptığına yada teşvik ettiğine dair hiç bir belge mevcut değildir. Talat paşaya atfedilen ermenilerin bertaraf edilmesi diye valilere gönderildiği belirtilen telgrafında aslı yoktur,imzasız fotokopi bir telgraftır.



Taner Akçam, (d. 23 Ekim 1953, Ölçek, Ardahan).
ODTÜ İdari İlimler Fakültesi'ni bitirdi. 1973'ten sonra ODTÜ-DER, ADYÖD gibi derneklerin kurucuları arasında yer aldı. 1975'te yayına başlayan Devrimci Gençlik dergisinin sorumlu yazıişleri müdürü olarak, dergide komünizm ve Kürtçülük propagandası yapıldığı iddiasıyla yargılandı ve 1976'da tutuklandı, 1977'de 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 12 Mart 1977' Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nden kaçtı. 1978-1995 yılları arasında Almanya'da siyasi mülteci olarak yaşadı. 1988 yılında Hamburg Sosyal Araştırmalar Enstitüsü'nde çalışmaya başladı. 1995'te Hannover Üniversitesi Toplum bilimi Bölümü'nde "İttihat ve Terakki Yargılamaları ve Ermeni Kırımı" konulu doktora çalışmasını tamamladı. Aynı üniversitede profesörlük tezini hazırladı. Akçam, Minnesota Üniversitesi Tarih Bölümü'nde görev yapıyor.

No comments: