Wednesday, February 13, 2008

Yorum: sünnet olmak siyasal bir simgedir

sevgili dostum fantom34 burada yazıların ve düşüncelerinle ile katkıda bulunduğun için öncelikle teşekkür ederim.

açtığın konuyu inceledim emek verip yazdığın ve düşüncelerini dile getirdiğin için tekrar teşekkür ederim.

fakat dile geirdiğin hiç bir görüşe katılmadığımıda bilmeni isterim. Size gelen mailde sünnet konuusunu işlemisiniz. Sünnet kelimesi ve sünnet konusu ince bir şekilde istismar konusu yapılmış. Sünnet olmak bu memleketteki 100/99!un yaptırdığı ve saygı duyduğğu bir müessesedir. fakat sünnet olgusunu toplumun faşizan bir şekilde dincileşmesine karşı çıkanların bir argümanı olarak kullanacağına dair yorum bence amacını aşmış , sünnet yüzyıllardır gelen bir din örfünün yanı sıra bir gelenek haline gelmiş bir olgudur. Bunun toplumun sahte bir şekilde dincileşmesine karşı kullanılacağını söylemek sadece kolaycılıktan ibarettir.

Aynı zamnda burda siyaset yapılmasına her zaman karşı çıkan biri olarak CHPyi kırmızı butonlarla beirterek birlik ve beraberliği bozduğunu iddia etmeniz herkesin sanki aynı şekilde düşünmesi gerektiğini farklı düşünenlerin ise toplumun yapısını bozduğuna dair bir yorum olmuş. bunu bilmenizi isterim.

sonuçta her konuda özgürlüğü dillerden düşürmeyen entellükteller farklı düşüncelerde saygı göstermek ve o düşünceleri de korumak zorundadırlar. eğer bunu yapamazlar ise kendi aydınlıklarının da bir hiç olacağının ve yokedileceğinin farkında olmak zorundadır..
saygılarımla..

No comments: