Friday, February 15, 2008

YORUM: Kadınlar daha çok korkuyor.

Çok fazla kin, nefret içeren ve önyargılı bir yazı.
Yazıda o kadar çok “SAPIK” kelimesi geçiyor ki sayamadım. Yazarın “AKP – MHP – DTP ittifakının hayatımıza zorla soktuğu ‘türban’...” ifadesine pek katılamıyorum zira türban ya da başörtüsü zaman, mekan ve toplumlara göre şekil değiştirse de 1400 yıldırbir şekilde müslümanların hayatında olan bir örtüdür.

2. sınıf olarak görüldüğü ve toplum dışına itilmek istendiği iddia edilen kızların üniversiteye gönderilmek istenmesi de ayrı bir tezat oluşturmaktadır. Kadınların dışarı çıkmamalarını, çıksalar bile kırıtmamalarını tavsiye eden zihniyetin, onların üniversiteye gitmelerine de karşı olması gerekmez mi? Ayrıca bu sapık düşünceyi kimlerin referans aldığını da merak ediyorum.

Türk toplumu laikliği ve cumhuriyeti benimsemiş, devletin dini referanslarla yönetilmesine ve dünyada örneklerini gördüğümüz ülkelerde olduğu gibi dinin devlet eliyle topluma dayatılmasına karşı bir toplumdur. Hacısı da hocası da dindarı da hatta türbanlısı da böyle düşünmektedir. Ama yukarıdaki gibi rencide edici ifadeler içeren yazıların ülkeye, soruna bir katkısı olmaz. Yazar fikrinde haklı bile olsa bu üslubuyla haksız duruma düşecektir. Daha sakin ve sağduyulu olmalıyız.

No comments: