Thursday, February 21, 2008

Yaşar Nuri Öztürk'ten CHP hakkında ilginç tespitler

Allah demeyi bile laikliğe aykırı görenler var

2002 yılında CHP'den milletvekili seçildikten kısa süre sonra lideri Deniz Baykal'ı suçlayarak partisinden istifa eden ardından da Halkın Yükselişi Partisi'ni kuran Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, “CHP dinin kendisinden rahatsız. Bana gel bu dini bize öğret diye çağırdılar. İnanlar var ama içlerinde ateisti de var. Ama CHP'de öyle adamlar var ki, Allah demeyi bile laikliğe aykırı sanıyor. Bunlar bana bile tahammül edemedi' diye konuştu.

TV Net'te Tursem Çankaya Çağlav'ın hazırlayıp sunduğu 'Başkentten Portreler programına konuk olan Halkın Yükselişi Partisi lideri Yaşar Nuri Öztürk, CHP'ye katılımını ve partide geçirdiği günleri anlattı.

TAKTİK İCABI DİNE SARILDILAR

2002 seçimleri öncesinde birikimlerimi ifade etmek için CHP'den siyasete girdiğini belirten Öztürk, 'Fakat CHP'nin başındaki zat ve kurmayları beni aldattılar. Benden istifade ettiler. Sonra da 'Seni taktik icabı aldık' diye itiraf ettiler. İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, bir gazeteye verdiği beyanatta bunu itiraf etti. 'Bu partinin kanaati midir' dedim. 'Hayır' dediler. Tekzip edeceklerdi ama etmediler' şeklinde konuştu. ilahiyatçı olarak 20 yıllık birikimini partiye taşımak için yoğun çalışmalar yaptığını ancak CHP lideri Baykal'ın buna önem vermediğini belirten HYP lideri Öztürk, gerçeği anladıktan kısa bir süre sonra zaten gereğini yaparak CHP'den ayrıldığını kaydetti.

PARTİYİ PERİŞAN ETMİŞLER

CHP için 'Elli tane defosu olan parti' tanımlaması yapan Yaşar Nuri Öztürk şunları söyledi: 'Çünkü bunlar dinin kendisinden rahatsız. CHP bana, 'Biz laiklik ve din meselesini hiç bilmiyoruz. Senin gibi birinin birikimine ihtiyacımız var. Bize anlat, hatalarımızı önle. Yeniden kendimizi toparlayarak milletin önüne çıkalım' dediler. Ben 24 saat Atatürk'le yatıp kalkan biriyim. Bu adamın kurduğu partiyi perişan etmişler, bunu itiraf ediyorlar. Dini bilmeyince laikliği doğru dürüst anlamak mümkün değil. CHP'de Allah demeyi bile laikliğe aykırı diye düşünen adamlar var. CHP'deki bu adamlar bana musallat oldu. Deniz Baykal'dan lider falan olmaz, ben bu kanaatteyim.'

Baykal'ın siyasi üslubu bu

AK Parti Milletvekili Haluk Özdalga, CHP'nin laikliği kaygılarını dile getirerek başörtüsü yasağına karşı çıkması konusunda samimi olmadığını söyledi. Baykal'ın ilk günden bu yana siyaseti hep gerilim üzerinden yaptığını hatırlatan Özdalga, “1980 öncesinde CHP de rahmetli Bülent Ecevit'e karşı hiçbir fikri temele dayanmadan bir hareket yürüttü. 1980 sonrasında aynı sağlıksız kavgacı ve hizipçi anlayışını rahmetli Erdal İnönü karşısında yaptı. Şimdi aynı şeyi kavga ve yaratarak AK Partiye karşı yürütüyor. Seçim otobüslerinde başörtülü kadın resmi kullanır. Ama onların üniversiteye girmesine karşı çıkar.” diye konuştu.

No comments: