Wednesday, February 13, 2008

"Sünnet Olmak" siyasal simgedir.

Bu sayfalardaki ilk yazımın içeriğine başlamadan önce. buradaki tüm dostlarıma saygı, sevgilerimi sunuyorum. İnşallah uzun bir paylaşım içiresinde oluruz.
Yunus arkadaşımız gayet güzel bir düşünceyle çoğu arkadaşında yer alacağı blog oluşumuna girdi. öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah, burada tüm güzellikleri hep beraber paylaşırız. uzunca süredir katkıda bulunmayı düşünüyordum ama araya çeşitli bahaneler, isteksizlikler girince ancak ilk yazım bugüne kaldı.
İşin aslı ne yazayım, ilk yazım nasıl olsun diye düşünürken imdadıma bir arkadaşın gönderdiği bir yazı yetişti üstelik gündemede çok uygun bir yazı. bilmiyorum ama bu aktaracağım yazı CHP gibi gündemi karıştırma sevdasıyla yanıp tutuşan grupları dikkatini çekip birde gerçekten öyle diyerek bir kampanyalara başlarlar mı acaba. olurmu olur nede olsa amaç gündem oluşturmak, kaos yaratmak, gerginlikten prim sağlamak. işin aslı onlarda biliyor, ne iran gibi, nede başka bir ülke gibi olmayacağımızı. Ama işleri ortalığı karıştırmak, kafaları bulandırmak, birlik beraberlik duygusunu zedelemek ve bunda da oldukça başarı sağlıyorlar.

Gelelim arkadaşın göndermiş olduğu o güzel (Alıntı) yazıya. tabi buarada yakın bununla ilgili yapılacak kampanyalara şimdiden hazır olmaya bakın :)
Ve işte o son gündemi oluşturacak yazıda....


"Sünnet Olmak" siyasal simgedir.
Yasaklansın!

Sünnet neden bir siyasal simgedir?

1) Sünnet, halkın inananlar ve inanmayanlar şeklinde kamplara ayrılmasına yol açmaktadır.

2) Sünnet bir mahalle baskısı unsurudur. Bildiğiniz gibi sünnet dügünlerinin bir kısmı mahallelerde yapılmakta ve mahallenin diğer sakinleri, kendilerini baskı altında hissetmektedir.

3) Sünnet çocuklarına giydirilen kiyafetlerde ''Maşallah'' yazısı, bu körpe dimagları kaderciliğin kara ellerine teslim etmektedir. Iste bu çocuklar da ileriki yaşlarında, Ödevi yarın getirir misin? şeklinde yoneltilen soruya, ''İnşallah'' diye cevap vermekte, bu cevap da diğer ögrenciler üzerinde baskı unsuru oluşturmaktadır.

4) Sünnet türbandan bile daha tehlikelidir. En azından türban görülüp başı ezilebilen bir tehlikedir. Oysa sünnet, sinsi ve gizli yollardan amacına ulaşmak için çalışmanın simgesi haline gelmektedir.

5) Sünnet olan çocuklara bilindiği üzere ''sünnet çocugu'' denmektedir.Oysa çocuklarımızın ''laik ve cağdaş çocuk'' olması, ülkemizi ilerletecek yegane güctür.

6) Bilindiği gibi sünnet operasyonu sırasında dualar okunmaktadır. Bu merasim, yaşları küçük olan cocukların beyinlerinin yıkanmasi anlamına gelmektedir.

7) Sünnet masum bir operasyon olarak gösterilemez. Sünnet operasyonu ile,''şeriatın kestiği parmak acımaz'' sözüne gonderme yapılmakta, böylece çocuklar şeriatçı olarak yetiştirilmek istenmektedir.

İşte bu sebeplerle, masum bir operasyon olarak gösterilmeye çalışılan sunnet'in siyasal bir simge olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır.

Sünnetin yasaklanması, bizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak bir adımdır!
Kaynak: Internet...
Şimdi bu yazınınüstüne, Yüzünüzden tebessüler eksilmesin diye bir tanede güzel bir fıkra aktarayım.. Tüm dostlara saygılarımla diyerek bir dahaki yazımda buluşuncaya kadar sizi, tebessüm edeceğinizi düşündüğüm fıkrayla başbaşa bırakıyorum.

Hayırlı, Güzel bir gün geçirmeniz dilekleriyle....



Kaynana olmak bir sanattır.. : ) : ) : ) : ) : )

Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve asik
oldugunu,evlenmek istedigini ve tanistirmak istedigini
söyler. Ama sadece eglence olsun diye eve 3 kiz getirecegini ve
annesinin evlenecegi kizi tahmin etmesini ister. Ertesi gün 3 güzel
kizla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler.
Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar
"Tahmin ettin mi"diye.
Anne duraksamadan cevap verir:
Ortadaki kizilsaçlı."
Oglan hayretle annesine sorar:
"Inanilmaz, nasil bildin?" *
* Anne cevap verir:
"Bir tek ondan hoşlanmadım.."

No comments: